Steun ons en help Nederland vooruit

Kandidaat nieuwe voorzitter Els Borst Netwerk

‘Is dat echt nog nodig dan? Vrouwen en mannen zijn toch wel gelijk tegenwoordig?’ Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar ik hoor die opmerking nog met grote regelmaat. Ja, het is nodig. Want nee, we zijn nog niet gelijk.

Sterker, we leven in een tijd waar vrouwenrechten onder druk staan. Het zijn feiten: vrouwen krijgen minder betaald voor hetzelfde werk. Het recht op abortus staat onder druk. Seksisme en zwangerschapsdiscriminatie komen veel voor. Wereldwijd. Maar ook in Nederland. Dus wil ik niet stil blijven zitten. Sta ik op. En stel ik mij kandidaat voor het voorzitterschap van het Els Borst Netwerk.

Met jullie samen moeten we onze stem verheffen. Binnen D66 en hopelijk ook daarbuiten. Het gedachtegoed van Els Borst in leven te houden. Want ja, politiek is te belangrijk om aan mannen over te laten. Maar Els Borst stond voor zoveel meer dan die ene zin. Laten we samen haar gedachtegoed verder brengen. Samen werken aan een diverser politiek.

Vier jaar werkte ik voor D66 in de landelijke politiek. Die periode ligt achter me. Maar ik wil heel graag actief betrokken blijven bij de partij. Al sinds mijn studietijd hou ik mij bezig met vrouwenrechten. Dat doe ik ook buiten de partij. Maar heel graag zet ik me ook vanuit D66 in voor vrouwenrechten. Omdat het nodig is. Omdat we nog niet gelijk zijn aan mannen.

Ik ben Elise van Zeeland, 29 jaar en ik woon samen in Den Haag. Met overtuiging en enthousiasme stel ik me kandidaat als voorzitter van het Els Borst Netwerk.

Laatst gewijzigd op 6 juni 2019