Steun ons en help Nederland vooruit

Jellie Tiemersma winnares EBN Inspiratieprijs 2021

 

 

 

 

 

Els Borst Netwerk leden konden ook dit jaar weer een D66-vrouw nomineren die zij inspirerend vinden. Het bestuur selecteerde uit alle nominaties vijf vrouwen die kans maakten op de Els Borst Netwerk Inspiratieprijs 2021.

Deze vrouwen sprongen eruit, omdat ze lokaal echt rolmodellen zijn. Op hen konden de leden hun stem uitbrengen. Jellie Tiemersma kwam als winnares uit de bus. Het bestuur verraste haar met de prijs tijdens de Netwerkdag op 26 juni en sprak vervolgens met Jellie over haar drijfveren.

De andere genomineerde inspirerende vrouwen waren: Maruška Lestrade, Marlou Jenneskens, Carline van Breugel en Jony Ferket.


Jellie, wat vind je eigenlijk van het idee van deze Inspiratieprijs?

Ik vind het ontzettend goed dat deze prijs zoveel jaar geleden in het leven is geroepen. Een prijs die bijdraagt aan meer diversiteit. Binnen D66, de politiek en daarbuiten. Het winnen van deze prijs draagt al verder dan alleen binnen D66. Dat zegt iets over het belang dat men hecht aan de prijs en vooral aan de naamgeefster, Els Borst. En dat is terecht. De prijs helpt degene die ‘m mag winnen om binnen en buiten de partij zaken te versnellen, binnen en buiten de politiek.

Waarom denk je dat je gewonnen hebt?

Ik denk omdat ik me al heel lang inzet voor diversiteit, inclusie en toegankelijkheid in het algemeen en het stimuleren van vrouwen om maatschappelijk of politiek actief te worden in het bijzonder. En omdat ik mijn mening durf te geven en daar behoorlijk vasthoudend in kan zijn! Maar wel altijd ook op zoek ben naar concrete resultaten.

Het is ook bijzonder dat mensen de moeite nemen om je te nomineren. Ik was echt onder de indruk toen ik hoorde wie mij allemaal genomineerd hadden.

Wie of wat inspireert jou zelf?

Er zijn veel vrouwen en mannen die mij inspireren. Jonge vrouwen die opstaan voor dingen die ze belangrijk vinden. Vrouwelijke ondernemers die een mooi bedrijf hebben opgebouwd. Vrouwen die hebben bijgedragen aan de (economische) zelfstandigheid van vrouwen. Laat ik 1 voorbeeld noemen: Helen Keller, een doofblinde vrouw die 5 talen sprak, cum laude afstudeerde en diverse boeken schreef. Die ondanks haar handicap toch onafhankelijk was. In mijn geval, omdat ik zelf weinig zie, een logische inspiratiebron.

Eigenlijk inspireert het ontmoeten van nieuwe mensen mij altijd.

Wat wil je de leden van het EBN meegeven?

Wees niet te bang om je mening te geven, zichtbaar te zijn en je hard te maken voor onderwerpen die jij belangrijk vindt, dingen die jij wilt veranderen.

Laat je niet te snel tegenhouden. Commentaar krijg je toch altijd. Laatst las ik ergens: Boven het maaiveld schijnt altijd de zon! Een mooi motto. En zo is het. Meestal.

En tot slot: waarom ben je eigenlijk lid van het EBN?

Ik ben lid van het EBN, omdat ik het belangrijk vind dat er een EBN is. Een plek waar vrouwen en mannen elkaar vinden om samen te werken aan een stevigere positie van vrouwen in de politiek. Tegelijktijdig vind ik het belangrijk om ons als EBN te verbinden met initiatieven binnen D66 die met andere vormen van diversiteit bezig zijn. Ik geloof dat we veel gemeenschappelijks hebben om aan te werken.

Laatst gewijzigd op 5 augustus 2021