Steun ons en help Nederland vooruit

He for She

EBN organiseerde op 24 november een (digitaal) event voor mannen én vrouwen over de positieve rol die mannen kunnen spelen voor gendergelijkheid. Er zijn genoeg mannen die zich inzetten voor meer vrouwen en diversiteit in politiek, in besturen of in het maatschappelijk middenveld. Kijk bijvoorbeeld naar HeForShe (https://www.heforshe.org/en).

Onder leiding van Sjoerd Warmerdam, beleidscoördinator bij directie Emancipatie bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap discussieerden vier panelleden met ruim 60 deelnemers. Wat blijkt? Er zijn allerlei mogelijkheden om je als man in te zetten voor gendergelijkheid. En dat is goed ook, want het is hard nodig.

De panelleden waren:

  • Sander Heithuis (WOMENInc)
  • Kirsten van den Hul (Tweede Kamerlid PvdA)
  • Judith Stevens (Stem Op Een Vrouw) en
  • Janarthanan Sundaram (directeur Bright Acces en voorzitter D66 Diversiteit)

Gendergelijkheid nog niet bereikt
Genderongelijkheid bestaat nog volop.  De quiz voor de deelnemers bij de aftrap liet dit ook goed zien. Zo zakte Nederland dit jaar 11 plekken op de Gender Gap Index, de wereldranglijst voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Een belangrijk thema bij gendergelijkheid is ook dat vrouwen anders gepercipieerd worden. Bijvoorbeeld door media en luisteraars. Panellid Kirsten van den Hul, Tweede Kamerlid PvdA, trapt af: “Als een man bij een praatprogramma zit, gaat het niet over zijn lipstick maar over zijn standpunt. Dat moet bij vrouwen ook zo zijn. Ik merk het zelf ook. Ook je stijl wordt anders beoordeeld. Als je als vrouw scherp bent, dan ben je bossy. Een man is dan assertief. De inhoud staat dan niet centraal. Ik vind het heel belangrijk dat mannen zich hierover uitspreken en wijzen op het anders beoordelen van mannen en vrouwen. Wat zeker niet helpt zijn opmerkingen als ‘we gingen voor kwaliteit’, als er gewezen wordt op een te wit mannelijk kabinet. Dat beeld moet je bestrijden. Diversiteit is juist meer kwaliteit.”

Belang rolmodellen
Judith Stevens van het initiatief ‘Stem op een vrouw’: “Heel belangrijk punt. Je wilt niet dat vrouwen hierdoor niet hun vinger opsteken om politiek actief te worden. Rolmodellen in de politiek zijn daarbij ook cruciaal. Sigrid Kaag is daarin echt een voorbeeld. Je moet je ook durven uitspreken. Dat doet zij, bijvoorbeeld over het premierschap.” Sander Heithuis (onderzoeks)redacteur bij WOMENInc: “Wat ik mooi vind dat Sigrid vrouwelijke eigenschappen centraal stelt, zoals empathisch vermogen. Het moet normaal worden dat het ook anders kan.” Janarthanan Sundaram voorzitter themagroep D66 Diversiteit: “We moeten ook in de spiegel kijken. Ook D66’ers kunnen nog meer bewust zijn van gendergelijkheid en hierop in zetten. En we moeten niet alleen kijken naar mannen. Het zijn ook vaak vrouwen die beginnen over de lipstick. Het is een proces en je moet er samen scherp op zijn.”

Vooruitgang?
“Zijn er wel stappen voorwaarts gezegd sinds de jaren ’70?”, vraagt een deelnemer. Er lijkt achteruitgang bijvoorbeeld in het aantal vrouwen in de Tweede Kamer. “Jazeker, zeggen alle panelleden. Er is veel bereikt op veel dossiers. Er is ook meer bewustzijn en meer thema’s zijn bespreekbaar volgens de panelleden. Zo is het opleidingsniveau van vrouwen en hun financiële onafhankelijkheid steeds beter en komen er meer vrouwen in topposities.  Maar we moeten waakzaam blijven, zeggen de panelleden. Je moet vooruitgang niet voor lief nemen. Judith: “Het is te belangrijk om te blijven streven naar 50% vrouw en man.” Kirsten vult aan: “Neem nu het huidige conservatieve debat over de abortuswet. Samen met alle progressieve partijen moeten we staan voor de rechten van vrouwen.”

Maar wat kunnen mannen nu concreet bijdragen?
Sander: “Mijn oproep aan mannen zou zijn. Spreek niet namens vrouwen, maar spreek met ze. Luister en zet het thema gendergelijkheid op de kaart.” Sjoerd: “Maar wat kunnen mannen dan echt concreet morgen doen?” Sander: “Jezelf dwingen om na te denken over hoe ik als mens zou reageren en niet als man. Wees je bewust van je rol en de gendercultuur waar je zelf ook in zit.”  Een deelnemer reageert via de chat: “Geldt ook voor vrouwen.” Mooi om dit eens te proberen. Een andere deelnemer: “Sta je plek eens af als man als je voor een podium gevraagd wordt en er geen vrouwen gaan.”  Christiaan Ponsen en Elise van Zeeland van het landelijk bestuur van het Els Borst Netwerk: “Nodig eens een vriend uit om naar een avond van ons netwerk te gaan. Word lid en spreek ons aan op belangrijke thema’s rondom gendergelijkheid.”

Tot slot…
Petra Stienen, Eerste Kamerlid van D66: “Mooi deze discussie over wat we allemaal kunnen doen voor gendergelijkheid. Ik heb geconstateerd dat het politieke moed vergt om gendergelijkheid bewust en actief mee te nemen in beleid. Ik heb vorige week voor Europese parlementsleden een rapport gepresenteerd over hoe je gendergelijkheid in je buitenlandbeleid mee zou kunnen en moeten nemen. Denk aan corona. Er moet geld, tijd en voldoende beleidsaandacht zijn voor het verschil in impact van zo’n crisis.”

Meer lezen over dit onderwerp? Bekijk dan onze factsheet over gendergelijkheid die Lise-Lotte Kerkhof vanuit het EBN-bestuur samenstelde en sluit je aan bij het Els Borst Netwerk.

 

Lees bovenstaand verslag ook in pdf-vorm: klik hier.

Laatst gewijzigd op 27 november 2020