Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 20 april 2020

Online bijeenkomst ‘Kandidaat Tweede Kamer: alle ins & outs’ 14 mei

Geslaagde online bijeenkomst over kandidaatstellen TK

Donderdag 14 mei vond de bijeenkomst over je kandidaatstellen voor de Tweede Kamer verkiezingen 2021 plaats. Marc van der Ham, lid van de landelijke talentencommissie, trapte af. Hij lichtte toe hoe deze commissie te werk gaat en kreeg veel goede vragen! Zoals hoe verhoudt de talentcommissie zich eigenlijk tot de landelijke adviescommissie? En wat nou als je niet gescout bent, maak je dan minder kans op een plek op de lijst? Hij legde uit dat het een open proces is en iedereen zich gewoon kan aanmelden. D66 staatssecretaris Stientje van Veldhoven, die van 2010 tot 2017 in de Kamer zat, gaf een uniek inkijkje in het werk van een Kamerlid. Ze lichtte toe hoe haar kandidaatstelling ging én hoe het nu echt in de Tweede Kamer gaat. Stientje: “Wat een leuke vraag, welke tips zou ik mezelf hebben gegeven als ik terugkijk op het begin van mijn Kamerlidmaatschap. Durf te springen en doe het op jouw manier. Doe je kandidaatsteling vanuit je hart, we hebben jullie sterke vrouwen nodig!”

Lise-Lotte Kerkhof verzorgde een column over de ‘Ideale Kandidatenlijst’. Zij pleit voor onderzoek en openheid over wat nu precies een ideale lijst is. De moderatie van de avond ging super door onze voorzitter van het Els Borst Netwerk bestuur Elise van Zeeland en technisch ondersteund door onze secretaris Christiaan Ponsen.

Lees hier de column na van Lise-Lotte Kerkhof