Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 23 december 2019

Nieuwe secretaris bestuur

Het bestuur van het landelijke Els Borst Netwerk zocht de afgelopen tijd naar een nieuwe secretaris, die plek was namelijk vrijgekomen. Er solliciteerde veel goede kandidaten (m/v), waarvoor veel dank! Uiteindelijk koos het bestuur met volle overtuiging voor de Amsterdamse D66’er Christiaan Ponsen. We stellen onze -nu enige- man in het bestuur¬† graag even voor.

Christiaan, waarom had je eigenlijk gesolliciteerd?
“Nederland loopt echt achter qua gelijkheid van mannen en vrouwen en √ľberhaupt op het gebied van diversiteit. Of het nou gaat om inkomen van vrouwen, positie van minderheden in het bedrijfsleven of diversiteit binnen de politiek. Dat is gewoon zonde. Elke keer als deze feiten in het nieuws komen, verbaast het me ook weer zo. Onomstreden is immers aangetoond dat samenwerken en besluitvorming gewoon simpelweg beter gaat in een diverse groep. Maar het is ook gewoon veel leuker als je van elkaar kunt leren. Daarom draag ik graag mijn steentje bij om daar verandering in te brengen. ‘Als man?’, vraag je misschien af. Nou ik denk juist als man! Ik wil namelijk graag laten zien dat inclusie in het belang is van iedereen.”

Vertel onze leden, wie ben je?
“Tja, wie ben ik? Ik ga niet mijn CV aan je opdreunen hoor, maar … Ik ben Christiaan -van huis uit arts- en nu directiesecretaris bij Zorgverzekeraar Menzis. Ik moet soms bukken voor deurposten, basketbal is dus mijn sport, heb een lieve vriendin en mijn huisgenoot en ik worden helemaal enthousiast van Qwixx en Frank’s Zoo (Google maar ;). En tussen de nette schoenen en wandelboots kies ik voor het laatste.”

Klinkt druk, hoe houd je alle ballen in de lucht?
“Haha, goed dat je het vraagt. Zoiets krijgen vrouwen ook altijd voor de kiezen. Soms zelfs of ze zwanger willen worden. Slecht! Maar even eerlijk. Naast een fulltime drukke baan is het best af en toe zoeken naar balans. Gelukkig is er 1 baken die me er doorheen helpt; mijn vriendin. Soms ben ik namelijk wel zoekend in het maken van de juiste keuzes (lees: ik zeg eigenlijk op te veel ja). Dan heb ik even mijn piekerkwartiertje bij haar. Daar leer ik wel veel van. Vervolgens vind ik vol goede moed de focus en doe dan eerst het belangrijkste. Als secretaris wil ik vooral ervoor zorgen dat de leden en het netwerk goed zijn ondersteund.”